Kudy chodíš, tudy trousíš

„No to nemyslíte ale vážně. Až takhle to přeci nemůže fungovat!“ Naléhá na mě klientka a přikyvuje a přikyvuje. „A co ode mě chcete slyšet?“ Ptám se. „Pravdu nebo chcete jen souhlas k pravdě vaší?“ Paní se začne smát a zahlásí: „Mě se chce brečet“. Inu, je plná rozporů, proběhne mi myšlenka.

Než požádá nový klient o pomoc, zpravidla tomu předchází mnoho dní přemlouvání sám sebe. Proč se nakonec klient odhodlá a přijde, má vždy stejný důvod.  Všichni se chtějí srovnat, aby mohli fungovat, jako před problémem. Toť vskutku paradox. Když klient přichází s touto vizí, čeká mě více práce, než si dovede představit. Nejdůležitější totiž je, aby si uvědomil, že to, co ho sem přivedlo, byl právě způsob jeho života a jeho přemýšlení. A právě způsob života a přemýšlení teď musí bez kompromisů změnit a v novém nastavení již setrvat. Co bylo, bylo a je to pryč. Teď už je na čase si uvědomit: „Kudy chodíš, tudy trousíš.“ A trousit je třeba nově.

 

Myšlenky jsou semínka

 

Je už tomu pár let, pracovala jsem tehdy ve finančnictví. Můj „chlebodárce“ si opravdu velmi často dal záležet na tom, abychom byli dostatečně nabušení nejen informacemi a novinkami, ale hlavně prodejními a komunikačními dovednostmi. Tehdy tomu říkali komunikační dovednosti, ale já už dnes vím, že se jednalo o manipulační techniky. A proč to všechno? No, aby se hodně prodalo a firma z toho měla zisk.

Heslem „Kudy chodíš, tudy trousíš“ jsem zahajovala nejednu prezentaci pro kolegy, když jsem byla vyzvána, abych vyjádřila, jak oslovuji klienty já. Jen z nepatrné části jsem využívala já ony naučené techniky. Já pracovala jinak. Nenabízela jsem. Já čekala, až mě někdo vyzve. A jak to vypadalo? Jako příklad mohu uvést, když jsem byla na plese a u barového stolku jsem se potkala se spolužákem ze základní školy. Ten se mě jenom zeptal, jak se mi daří a co dělám. Stačilo nadšeně hovořit o produktech, které jsem měla v portfoliu. Jinými slovy, ze mě stříkala radost, že mám něco, co jiní nemají a jsem za to vděčná. Držela jsem se hesla „Kudy chodíš, tudy trousíš“. A byli to právě klienti, kteří mi sami volali a chtěli mé služby.

Tehdy jsem pochopila, že myšlenka a slovo má velkou sílu a protože mě moje práce bavila, dělalo mi potěšení, když jsem byla vyzvána, abych se podělila o možnosti, se kterými jsem disponovala.  

 

A stále se otáčí

Vesmír pracuje stále

 

Mnohé jsem pochopila. To, že cíleně pracovat s myšlenkami a emocemi je skvělé, protože o čem přemýšlím a to, čemu věnuji pozornost, to roste… Ano, vesmír nám pomáhá a to je skvělé. J Ale v oněch časech, kdy jsem se soustředila na prodej finančních produktů, se mi dařilo jen v této oblasti. A víte proč? Protože jsem si tok mých myšlenek hlídala jen v oblasti pracovní. A protože jsem vůbec nevěnovala pozornost myšlenkám a emocím v oblastech jiných. Ale…, vesmír pracoval stále, a to i tehdy, kdy jsem myslela jinak. Jak?

 

Jak myslíš, tak žiješ

 

Už se toho hodně napsalo a namluvilo o tom, jak myšlenky ovlivňují realitu. Zpravidla již mnozí v dnešní době přikyvují, že tomu věří. Ale skutečně by všichni ti přikyvovači mysleli na to, co nechtějí, kdyby věděli, že tomu tak skutečně je na 100%?

Na 100% totiž platí, že je úplně jedno, jestli si povídám se sousedkou nebo si jen tak sama přemýšlím o tom, čeho se bojím. Realitu si tvořím já a to každou minutu i vteřinu. Já to zcela pochopila, až když jsem zkolabovala. Ten můj systém životního úspěchu se mi rozložil zevnitř. Je to tak prosté. Chceme-li si osvojit praxi programování mysli, je třeba vědět jak. A pak? Cíleně, disciplinovaně a trvale k tomu přistupovat v každé chvíli teď.

 

Myšlenky jsou virem i antivirem

 

„No to nemyslíte ale vážně. Až takhle to přeci nemůže fungovat!“ Naléhá klientka a přikyvuje a přikyvuje. „A co ode mě chcete slyšet?“ Ptám se. „Pravdu nebo chcete jen souhlas k pravdě vaší?“ Paní se začne smát a zahlásí: „Mě se chce brečet“. Ach ty rozpory. Smích, pláč, chci změnu, ale jen trochu ….. L S tímto přístupem to fungovat nebude a úleva se nedostaví.

Ono heslo či motto, jak chcete milá paní klientko „Kudy chodíš, tudy trousíš“ totiž platí stále, nejen v tom, co chcete, ale ve všem. „Co rozseješ, to vyroste.“ Zde rozpory nejsou, je to přímá úměra. Tuto pravdu stačí přijmout a rozhodnout se: nechat se vést. Protože ten, kdo se ztratí na blatech emocí, ten to už nevymyslí, ale potřebuje z blat vyvést.

Způsoby, jak na to, návody, kterak si myšlenky udržet na uzdě, to vše je obsahem Startovacího kurzu v projektu Brány zdraví. Nauka funguje, mám na sobě odzkoušeno. Chronologie, správné dávkování programování a intervaly, to vše a mnohem víc se dozvíte na kurzu. Pak už jen vaše praxe vytrvalosti. Dle návodu budete v domácím prostředí krůček po krůčku postupovat. A protože ze mě zase stříká radost, která je podstatou spokojeného života, jako váš průvodce jistě obstojím. Co vy? Už víte, co chcete trousit? Pak mi dejte svoji důvěru. Já jsem tu pro vás a trousím jen to, co stojí za to.

Více na Kurzy Školy zdravého života nebo Kurzy Brány Zdraví

Brána zdraví je můj nejlépe investovaný čas a peníze v mém dosavadním životě.

Marie, účastnice Startovacího kurzu

Splnilo mé očekávání spolu s bonusy :-)

Roman, účastník Startovacího kurzu

...