Co to znamená být zdravý?

Většina lidí rozumí pod tím pojem stav těla, kdy je nic nebolí. A když je něco bolí, tak jsou nemocní.  
 
Jako příklad uvedu bolest v krku. Když mne v něm začne bolet a dostanu teplotu, jsem nemocný. Potom zajdu podle svého založení buď k lékaři, aby mi napsal prášky, nebo třeba k léčiteli pro homeopatika. A když mne bolest přejde, jsem zase zdravý. 
 
Ale je tomu tak opravdu? Jsem opravdu zdravý, když mne mohla napadnout nějaká nemoc? Je to vše v pořádku? Nebo je nemoc pouze příznakem toho, že nejsem zcela zdravý, i když mne nic nebolí?
 
Podle našeho názoru je zdravý takový člověk, kterého si nemoc „ani nevšimne“. Opět se můžeme bavit na téma, zda se jedná o imunitu jako pojem používaný v klasickém lékařství, nebo energetickou rovnováhu jako pojem užívaný v alternativních metodách. Cíl je vždy stejný: Aby tělo mohlo fungovat bez problémů, musí být natolik fyzicky i duševně vyvážené, že se jim dokáže bránit samo. A s tím Vám žádný lékař ani léčitel nepomůže, s tím se musíte vypořádat sami.
 
Jsou známy techniky, které vedou k rovnovážnému stavu organismu. O mnoha z nich čtete dnes a denně v časopisech (sport, stravovací návyky a podobně), o některých se můžete dozvědět z různých specializovaných zdrojů (meditace, jóga, dýchání).
 
Málo se však ví o tom, že jsme součástí procesů ve svém okolí, které ovlivňují nás a které ovlivňujeme zpětně i my. Jednak přijímáme vědomě i nevědomě různé signály a informace v podobě situací a událostí, které prožíváme, jednak vysíláme, opět vědomě i nevědomě, informace o nás a našich postojích. A podle toho, co vyšleme, se k nám opět něco vrací.
 
My Vás seznámíme s praktikami a ukážeme přímo na to, jak zastavíte to, co nechcete a přiblížíte se tak rovnovážnému stavu, který je pro Vás optimální.
 
Jana Vejsadová 
Brána zdraví je můj nejlépe investovaný čas a peníze v mém dosavadním životě.

Marie, účastnice Startovacího kurzu

Splnilo mé očekávání spolu s bonusy :-)

Roman, účastník Startovacího kurzu

...